|
FrischFränkischFröhlich – DEFTIG -Traditionsbewusst - Bambercherisch
    
Wos alles auf’n Tisch kümmd in der Wochn:
Jed’n Doch ....
..Viiel Gmüs - wast scho...5 am Doch - sogor auf’s Buddäbrot Solod (Buddä los mä uns net nehma) gibt’s Schnittlauch, Radiesla, Tomaten und Gurken
Mir ässn net bloß Äpfel und Banana..... und außerdem...Immer wenn’s geernt wern......Erdbeeren....frisch pflückn vom Feld Kärschn....ganze Steign vull, (manch’n anderen schmecken die gstrachten am Besten)
A an Rhabarber...mmmh, do hob i a ganz feeein’s Rezept Beeren alla Sortn...Johannisbeeren, Stachelbeeren, Himbeeren Viiel Äpflsordn, Birn und Zwätschga, und an Zwetschga Bammes aa
Jede Woch’n
viell Kartoffeln...fast jedn Doch
- 2 mol Klööß
- Bamberchä Hörnla, Solzkartoffln, Kartoffelsolod, Kartoffelsuppn und aramoll an Baggers
- An Kartoffelbrei zu der Bambercha Zwiebel und viiiel Solod, denn wir sin ja ara Gärtnästodt
- Freidoch ist unnä Fischdoch und am Sunndoch gib’s an Brodn
viiiel GmĂĽs....viiiel Gelba RĂĽm
immer in der endsprechenden Jahreszeit (Saison):
- frischn Wirsching und frischn Spinat (der ist doch schnell gmacht)
- Kraut, Krautwickel, WeiĂźkraut, Blaukraut, Blumakohl
- Rota RĂĽm, endweder frisch oder eigmachd
- A Delikatess..... Spargel mit Schnittlauch und Bambercha Hörnla – do braugst fei ka Fleisch, des schmeckt a suu
- Kren (a zum Kreenfleisch)
- GmĂĽssuppn
Mir sän gesellicha Leud, deswegn radln mir im Summä auf unsra Keller: No freili trink mä do a Bieä und net blos an Sprudl.
Die Brozeit bränga ma mied…..oder wir losn uns bediena. Im Freia schmeckt uns der Kees und der Reddich....der Ziebeleskees und a Wurschd, Brodwörschd oder an
Zwetschga-Bammes. Der is mochä.
Alles genieß ma su richtich... des zicht sich scho noo und wenn mä satt sän, dann hömä auf.
Mir kenna scho die 10 Gebote ...vo dä richtigen Ernährung, also die 10 Regln der DGE
Schau mä a moll, ob ma nes no krieng mit unserä Gsundheit und mit unnäm Essen.
Mir dun wos mä könna.
|